Mii de utilaje și sute de mii de tone de sare folosite în această iarnă de CNAIR

83

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avut un sezon rece greu. Drumarii au folosit deja mii de utilaje la deszăpezire și sute de mii de tone de material antiderapant. Iar iarna nu e gata!

”Toate regionalele CNAIR dispun de toate utilajele, personalul, carburantul și materialele antiderapante necesare gestionării în continuare a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, pe toata perioada iernii.

De la începutul sezonului de iarnă 2018 – 2019, CNAIR a răspândit pentru menținerea infrastructurii rutiere  în condiții de siguranță, peste 316.000 tone de sare, 1.195 tone clorură de calciu și 297,450 tone produs ecologic.

La ora actuală, în toate bazele de deszăpezire ale CNAIR sunt în stoc peste 56.000 tone sare, 1500 tone clorură de calciu și 509 tone produs ecologic”, aflăm dintr-o infromare a CNAIR.

Contractul pentru furnizarea cantităților de sare necesare a fost semnat încă din vara anului 2018, iar  aprovizionarea  se face permanent, în funcție de consumul din baze.

De asemenea, în bazele CNAIR sunt mobilizate 3.036 de utilaje pregătite să intervină în orice moment acolo unde se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ