Mii de timișoreni protestează din nou în Piața Victoriei! Care sunt nemulțumirile lor…

963

Peste 2000 de timișoreni au răspuns chemării societății civile și s-au adunhat în seara de duminică în centrul Timișoarei, în Piața Victoriei. Ei protestează – în principal – împotriva modificărilor adese Legilor Justiței. ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, este strigătul de disperare al protestatarilor.

”Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. 
Nu suntem singuri în această luptă.
De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi.
Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția” spun organizatorii.

”Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmeaza votul in Senat.
Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia.” 600000 pentru Rezistenta şi Corupția ucide” mai reclamă cei nemuțumiți.

LĂSAȚI UN MESAJ