Mihai Ţopescu aduce Speranţa la Timişoara

642

Artistul Mihai Ţopescu, cunoscut creator polivalent ce stăpâneşte meşteşugul sticlei, dar se exprimă cu egală dezinvoltură şi cu mijloacele moderne din cele mai noi ca videografia, vine în Timişoara la Casa Artelor.

La invitaţia Direcţiei pentru Cultură Timiş aduce un complex de lucrări de factură diversă de la sculptură, instalaţie şi video-art, toate adunate sub tema generoasă: „de la Sacrificiu la Speranţă”. O parte din lucrări au mai fost expuse la bienale de artă şi în expoziţii naţionale şi internaţionale. Ar fi de menţionat expoziţia de la Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

topescu 1Subiectul nu este nou la maestrul Mihai Ţopescu. Sub numele de „SacrifICE” a mai prezentat un performance în cadrul expoziţiei de la Palatele Brâncoveneşti, mai anii trecuţi. Proiectul a explorat ideea de sacrificiu de sine, prin topirea autoportretului autorului în scopul creației.

Criticul de artă Cătalin Davidescu spune despre această expoziţie: “Mihai Ţopescu ne propune un sfârşit de drum care, în mod firesc, nu poate fi încheiat decât în SPERANŢA.”

Expoziţia va fi deschisă la Galeria Subterana a Casei Artelor în perioada 25 februarie – 6 martie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ