Mihai Șora, premiat de Societatea Timișoara. Tudorel Toader, absent, a primit „Secera și Ciocanul” FOTO-VIDEO

428

Filosoful Mihai Șora a fost prezent la cea de-a 27-a ediție a Premiilor Societății Timișoara, una în care a primit distincția „Ion Monoran”.

„E un moment de mare bucurie, revin la tinerețile mele, la faptul că sunt timișorean, iar pentru mine asta e o confirmare la care țin foarte mult. O să rămân, în continuare, în stradă, alături de cei care vor o schimbare reală”, a spus Mihai Șora, după primirea distincției.

Alti doi premianți nu au putut ajunge la festivitate. Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazăr, care a primit premiul „Speranța” a lipsit deoarece este plecat din țară, dar va ajunge luna viitoare la Timișoara și, cel mai probabil, atunci va primi distincția.

Al doilea absent a fost ministrul Justiției, Tudorel Toader, cel căruia i-a fost decernat premiul „Secera și Ciocanul”. De altfel, de-a lungul timpului, niciunul dintre „laureații” acestui premiu nu a venit să îl ridice, din motive lesne de înțeles.

„În 2018, cred că pentru toată lumea e clar, am putut vorbi de un început al asaltului asupra justiției și a statului de drept. Există câțiva actori care s-au opus, care au încercat să reziste acestui asalt, iar unul dintre cei mai importanți e Augustin Lazăr, căruia i-am oferit premiul ‘Speranța’. În oglindă, ‘Secera și Ciocanul’ au fost decernate lui Tudorel Toader, care e încă Ministru al Justiției”, a spus Florin Mihalcea, președintele Societății Timișoara.

Printre laureați s-a aflat si jurnalistul Cristian Pantazi, cel care a ajuns, în premieră, în Timișoara, chiar în ziua premierii. El a primit premiul „Oscar Berger” pentru jurnalism.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ