UPDATE. Mihai Fifor și Răzvan Cuc, audiați în cazul mitei de la PSD Arad. Ce au declara la ieșire

123

​Fostul vicepremier PSD Mihai Fifor și fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc sunt citați vineri pentru audieri la DNA Timișoara, în dosarul mitei de la Vama Nădlac, în care sunt cercetați trei parlamentari de la PSD, între care liderul filialei Arad, Dorel Căprar.

UPDATE 5. Fostul ministu al Transporturilor, Răzvan Cuc, audiat vineri la DNA Timișoara în dosarul mitei de la PSD Arad, a spus, la ieșire, că nu are „nicio treabă cu subiectul menționat”.

„Eu cred că am lămurit situația vis-a-vis de ceea ce a apărut în presă. Nu am nicio treabă cu subiectul menționat. Niște oameni probabil s-au folosit de numele meu și de funcția pe care o aveam în acel moment. Am venit, am dat declarații, dacă e nevoie voi reveni. Și cam atât”.

Întrebat dacă știa de luptele politice din interiorul PSD pentru numirea pe funcție a unor directori de la DRDP Timișoara, Cuc a răspuns: „Haideți să nu extrapolăm. Pe mine m-a interesat în timpul mandatului să merg pe șantier și să îmi fac treaba. Nu m-a interesat să fac niciun alt fel de numiri. Din câte știu eu, din ce s-au făcut numiri în cadrul campaniilor – vorbesc de directori generali – s-au făcut conform Ordonanței 109. În rest, directorii din cadrul regionalelor au avut autonomia de a-și face angajările și echipele”.

UPDATE 4. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns la audieri la sediul DNA Timișoara, vineri după masă. Acesta a spus, la intrarea în clădire, că nu știe despre ce este vorba și că are informații din dosar, doar din ce a titrat presa. Tot vineri, la DNA Timișoara au ajuns și au fost audiați prețedintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor și șeful su de cabinet, Emilian Pintea.

UPDATE 3. Mihai Fifor a petrecut mai puțin de o oră la audierile de la sediul DA Tiișoara. La ieșire a stat de vorbă cu presa și a declarat că nu știe nimic despre acest dosar și că condamnă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am avut nimic de ascuns. Dacă vreodată este nevoie, mă pun la dispoziția organelor de cercetare atunci când este nevoie de mine sau de informații pe care aș putea să le știu. Nu am cunoștiință de tot ce s-a întâmplat în acest dosar. Sunt lucruri pe care le dezavuez. Sprijin activitatea instituțiilor abilitate și sper să facă lumină în acest caz. E important ca lucrurile să fie analizate și lămurite”, a spus Mihai Fifor, la ieșirea din sediul DNA Timișoara.

Anchetatorii îl așteaptă în continuare și pe fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

UPDATE 2 Update: Fostul ministru al Apărării a ajuns la DNA Timișoara. Mihai Fifor, a ajuns, în jur de ora 10:00, la sediul DNA Timișoara. A fost citat ca martor în dosarul șpăgilor de la DRDP TImișoara. Oficialul nu a făcut declarații jurnaliștilor prezen’i. A spus doar că e citat ca mator în această speță. Urmează să ajungă la interogatoriu și fostul ministru al Transorturilor, Răzvan Cuc.

UPDATE 1 Şefa filialei PSD Caraş- Severin, deputatul Luminiţa Jivan, a sosit, vineri dimineaţă, la sediul DNA Timişoara, pentru a fi audiată de procurori în cazul şpăgilor adunate la DRDP Timişoara şi al banilor care ajungeau la PSD Arad.

Parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt urmăriți penal de DNA pentru mai multe infracțiuni de corupție, potrivit unui comunicat al instituției. Cele mai multe acuzații sunt reținute în sarcina șefului PSD Arad, Dorel Căprar, care ar fi avut ultimul cuvânt în cazul numirii în funcții publice a unor persoane care, se arată în comunicatul DNA, „ar fi avut obligația de a plăti o taxă lunară la casieria organizației județene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcția deținută”.

În acest dosar au fost reținute alte opt persoane, între care șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, consilier județean PSD și Cristian Horgea, soțul fostului prefect de Arad Florentina Horgea.

LĂSAȚI UN MESAJ