Migranţi şi alcool de contrabandă la graniţa cu Serbia

324

Poliţiştii care păzesc frontiera României cu Serbia nu au o noapte de linişte. Valul de migranţi pare să se nu se mai oprească, iar cei care fac trafic cu prodise de contrabandă nu le fac nici ei viaţa uşoară poliţiştilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă patru cetăţeni străini, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre patru cetăţeni din Pakistan, trei bărbaţi şi un minor, având vârste cuprinse între 13 şi 20 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Nici poliţiştii de la Porţile de Fier nu au tip de rlaxare. Contrabanda este în floare. Chiar de 1 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra in România, conducând un autoturism Mercedes înmatriculat în Austria, cetateanul sârb N. Dragan, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Serbia. La controlul de frontieră, cetăţeanul sârb a declarat inspectorului vamal în prezenţa poliţistului de frontieră că transportă motorină. În urma controlului fizic al autoturismului şi al remorcii acestuia poliţiştii au descoperit în portbagajul autoturismului şi remorca acestuia cantitatea de 300 de litri de alcool produs în Serbia şi 60 de pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de alcool şi ţigări în valoare de 9720 de lei a fost indisponibilizată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar N. Dragan a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ