Migranţi din Maroc şi India, opriţi înainte să treacă graniţa în Ungaria pe jos, prin câmp

44

Două grupuri de migranţi, în total 15 persoane din Maroc şi India, au fost depistate de poliţiştii de frontieră arădeni în ultimele 24 de ore, înainte să treacă ilegal în Ungaria pe jos, străinii fiind cercetaţi penal.

Primul grup a fost depistat în apropiere de Turnu, unde poliţiştii de frontieră au acţionat după ce au primit informaţii de la Poliţia Locală Pecica privind deplasarea străinilor spre graniţă.

„La aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei bărbaţi se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, pentru cercetări”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei.

Cei trei bărbaţi sunt din Maroc, au vârste cuprinse între 25 şi 35 ani şi au declarat că intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Câteva ore mai târziu, în apropiere de Vărşand, au fost oprite în trafic patru autoturisme care circulau în regim de taxi. În interiorul acestora se aflau 12 pasageri străini, dintre care unsprezece bărbaţi şi un copil. Ei au fost duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că provin din India. Adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 43 ani, iar copilul are 16 ani.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, indienii urmau să treacă ilegal în Spaţiul Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ