Migranți călăuziți de un sârb, prinși după ce au trecut fraudulos granița în Caraș-Severin. VIDEO

68

Un nou grup de migranți a fost prins de polițiștii de frontieră din Banat. De această dată, străinii au fost depistați după ce deja trecuseră granița din Serbia în Caraș-Severin. Erau însă monitorizați de polițiștii care le-au întrerupt călătoria spre vestul Europei.

”În data de 26.02.2019, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Oravița – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Moravița, au oprit pe comunicația DN 57, în localitatea de frontieră Comorâște, un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, condus de un cetățean sârb.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat în interiorul microbuzului 16 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă”, au transmis polițiștii.

Migranții provin din Siria, Irak și Turcia. Treisprezece sunt adulți, iar trei sunt minori, printre care și un bebeluș de doar 3 luni. Străini au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului sârb.

Acum, transfugii sunt cercetați pentru trecere ilegală a frontierei, iar șoferul sârb pentru trafic de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ