Meteorologii, mesaj pentru Banat: vânt puternic, vremea se răceşte, ploi, chiar şi lapoviţă!

131

Informare meteo de vânt puternic, începând de miercuri, ora 10, şi până joi, la ora 14. În Banat, dar şi în alte regiuni, rafalele de vânt vor depăşi 60 km/h. În plus, vor începe şi ploile!

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Banat, Crişana şi Dobrogea, unde rafalele vor depăşi 50…60 km/h. La munte, în special în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 70…80 km/h”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii adaugă că, începând din după-amiaza zilei de miercuri, aria precipitaţiilor se va extinde, iar în zonele de deal şi de munte se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 10 – 15 litri / metru pătrat şi, izolat, 30 litri / metru pătrat.

Prognoza meteo pe două săptămâni: trecător, în noaptea de miercuri spre joi, pot apărea şi precipitaţii mixte

În prognoza meteo pentru intervalul 8 – 21 februarie, ANM a anunţat că temperaturile maxime vor fi de 9- 14 grade, iar cele minime de 2-5 grade, peste cele climatologic specifice lunii februarie, însă valori uşor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11-12 februarie. În acest context, trecător, în noaptea de miercuri spre joi, 10/11 februarie, pot apărea şi precipitaţii mixte.

LĂSAȚI UN MESAJ