Mesajul dur al mamei unui copil cu autism din Timișoara, adresat premierului Viorica Dăncilă

3310

Mama unui copil cu autism din Timişoara spune că nu acceptă scuzele exprimate public de premierul Viorica Dăncilă după o declaraţie în care i-a numit ”autişti“ pe cei care ar dezinforma Uniunea Europeană.

Mesajul postat pe Facebook de femeie a adunat numeroase comentarii și peste 1.500 de redistribuiri. Maria Hulea arată, în numele copilului ei, că nu acceptă scuzele premierului Viorica Dăncilă.

”Scuzele tale nu ajung doamnă Viorica și nu le accept pentru că încă o dată, la fel ca ceilalți membri ai partidului din care faci parte, nu ți-ai asumat. Ți-a părut rău că “s-a înțeles așa” și scuze ar trebui să îți ceri și de la cei care nu aud și nu văd din cauze medicale pentru că i-ai desconsiderat și pe ei”, se arată în mesaj.

Postarea integrală de pe Facebook:

”Doamnă Viorica, eu sunt Rareș, am 14 ani și sunt diagnosticat cu autism. Aud și văd excepțional ( îți pot confirma părinții mei asta prin actele medicale pe care le au, iar consultațiile nu au fost gratuite in caz că doriți să știți asta).

De asemenea vă pot spune că NU știu să mint și nu am făcut niciodată vreun rău cuiva și nici țării mele. De la 4 ani și jumătate am muncit pe brânci cate 8 ore poate și mai bine pe zi că sa pot sa fiu macar într-o oarecare măsură funcțional. Am beneficiat de mii de ore de terapie suportata de părinții, binicii mei, și de prietenii lor care i-au ajutat (au redirecționat 20% pentru mine, lucru care nu mai este posibil datorită măsurilor fiscale luate, au redirecționat 2% pe care se pare că va fi mai dificil sa o facă tot datorită măsurilor fiscale luate), iar nici macar O ORĂ nu mi-a fost decontată de statul român.

Scuzele tale nu ajung doamnă Viorica și nu le accept pentru că încă odată, la fel că ceilalți membrii ai partidului din care faci parte, nu ți-ai asumat. Ți-a părut rău că “s-a înțeles așa” Și scuze ar trebui să îți ceri și de la cei care nu aud și nu văd din cauze medicale pentru că i-ai desconsiderat și pe ei.

O precizare…textul este scris de mine, mama lui Rares, pentru el și în numele lui. Și e un text valabil pentru orice copil cu autism din tara asta și pentru orice părinte care are un copil cu autism.

Ana Dragu o super mamă, a punctat și mai bine ce am scris eu in numele lui Rareș
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=z0PJRCtXw8s”

Sursa: StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ