Menestrelul Hrușcă si cablurile cu leduri, semne sigure că vine iarna

169

În ciuda soarelui ce pare de septembrie, nicidecum de final de toamnă, ce îmbie lumea la preumblat pe Corso, sunt semne clare că vine iarna. Și nu oricum ci foarte grea. Nu exista nici un fel de dubiu. Așa cum ghioceii vestesc primăvara așa și afisele cu menestrelul Ștefan Hrușcă anunță venirea iernii. Unii spun că poleiul, răceala ori ceața ar anunța venirea iernii. Alți se bazează pe reumatism în loc de barometru. Nimic mai nesigur. Doar colindele lui Hrușcă anunță cu adevărat sărbătorile de iarnă.

Se spune că într-un oraș de prin centrul țării nu a sosit colindătorul acum câțiva ani în urmă. Rezultatul? Nu a fost iarnă, copii nu s-au bucurat de săniuș, cârnații s-au stricat prin balcoane, nici fumul nu trăgea cum ar fi trebuit la burlanele scoase pe geamul bucătăriilor de la bloc. Ce mai, un ghinion mai mare nu se poate închipui.

Copii de mici învață de păsările migratoare ce pleacă de la noi spre țarile calde odată cu căderea frunzelor galbene. Mai există și excepții; unii sunt migratori de la vest la est pentru o lună. Maestrul fără de care nu se ivește zăpada plecă din înfrigurata Canadă spre la fel de înfriguratul Ardeal. Colindă dânsul ce colindă și gata, se rezolva cu cele patru anotimpuri. Că poate altfel cine știe, rămânem cu doar trei.

Un alt semn serios că zăpada va fi din belșug este febrilitatea cu care au început pregătirile de iluminat a centrului. Meșteri mari, însoțiți de mașini și utilaje, au început instalarea tradiționalei umbrele din sârme și leduri ce va proteja platoul din fața Operei de intemperii. În curând va fi gata instalată. Dacă vă prinde viscolul în centru vă adăpostiți iute sub umbrelă și ați scăpat de urgia umedă și rece.

Prichindeii abia așteaptă să vadă terminate lucrările de împodobire iar mai apoi nu mai e mult până la vacanță!

LĂSAȚI UN MESAJ