Menestrelii străzilor, festival la Timișoara

45

Ideile năstrușnice nu îl părăsesc pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu. După ce a instituit ziua pensionarilor, zilele studenților și alte festivaluri neobișnuite, acum edilul are o inițiativă nouă.

Nicolae Robu vrea ca în oraș să se organizeze un festival al cântăreților stradali. L-a inspirat numărul mare de persoane care cântă pe stradă, în zonele pietonale din oraș.

„Vreau să facem un festival al cântăreților de stradă. Unii dintre ei sunt foarte talentați și vreau să facem un festival al lor. O să vedem unde și când, dar vreau să le dăm importanță. Pentru unii dintre ei, faptul că în Timișoara se cântă pe stradă, a fost o șansă unică să-și poată câștiga existența cinstit, muncind. Sunt foarte talentați câțiva dintre ei”, a declarat Nicolae Robu.

Un astfel de festival există în apropierea Timișoarei. Mai exact, la Novi Sad, în Serbia.

IATĂ-MĂ ȘI CÂNTÂND! :))Dacă apreciați, dați Like și ShareZARURILE AU FOST ARUNCATE DE FIICĂ MEA, ANDREEA, CARE A POSTAT ÎNREGISTRAREA PE PAGINA EI. PRIN URMARE… S-O LĂSĂM SĂ FIE!Așadar:Titlul piesei: M-am regăsitMuzica: Nicolae RobuVersurile: Nicolae Robu, Alexandru Vlahuță, Alexandru MacedonskiM-am regăsit(1) M-am regăsit.(2) Ce dor mi-era de mine, (3) Copilul visător de altădată!(4) Mă simt plutind!(5) Privirea mea-nsetată(6) Se pierde-n orizonturi largi, senine.(7) Și detașat de meschinăria ce mă-nconjoară(8) Savurez că mi-i dat să trăiesc o nouă primăvară(9) Mă-alint lăsându-mă mângâiat de blândul soare(10) Și mă încânt de pomii dați în floare(11) Și-aud îndemnul:(12) "Veniți, privighetoarea cântă(13) Și liliacul e-nflorit!"(14) Vibrez la el(15) Și sufletu-mi se-avântă(16) Să se-nfrupte din clipa ce i s-a hărăzit!Nicolae Robu este autoral versurilor (7)…(11) și (14)…(16)Alexandru Vlahuță este autoral versurilor (1)…(6)Alexandru Macedonski este autoral versurilor (12)…(13)DACĂ APRECIAȚI, DAȚI LIKE ȘI SHAREDACĂ NU APRECIAȚI, POSTAȚI TEXTUL: "DECÂT SĂ COMPUNEȚI ȘI SĂ CÂNTAȚI, MAI BINE <<scrieți aici ce vreți, fiecare>>"

Publicată de Nicolae Robu pe Luni, 29 mai 2017

LĂSAȚI UN MESAJ