Mediul de afaceri timișean începe anul în forță

103

Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizați furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulților și pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire.

În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția de Formare și Perfecționare Profesională organizează un curs de FORMATOR. Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupația de Formator iar obținerea certificării dă dreptul la practicarea acestei meserii.
Cursul de formator se adresează următoarelor categorii de persoane:
. Persoane care doresc să ofere în condiții legale cursuri și traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personală, dezvoltare de competențe), cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației;
• Persoane care oferă în cadrul firmei, în conformitate cu atribuțiile de serviciu, programe de formare (protecția muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de muncă etc.);
• Persoane care doresc să se dezvolte personal, prin dobândirea de abilități și competențe, pentru transmiterea corectă și eficientă a unor mesaje către terți.
• Persoane din departamentul de Resurse Umane / lectori interni.
Cursul de formator are la bază metode dinamice, interactive și practice în formarea viitorilor traineri. Cursul este în concordanță cu noul standard ocupațional din 2007 și este acreditat de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației și autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

LĂSAȚI UN MESAJ