Medicul timișorean înzestrat cu un talent deosebit. Îmbină cu succes meseria și pasiunea pentru pictură

5279

Tratarea pacienţilor e o artă, la propriu, pentru un doctor din Timişoara. Medicul ORL-ist nu doar că îşi ajută pacienţii să învingă boala, dar îi şi învaţă să iubească frumosul. La finalul zilei de lucru, medicul pictează, iar tablourile sunt expuse în cabinetul său.

Medic, profesor şi pictor. Două profesii şi o mare pasiune pe care Nicolae Balica reuşeşte să le îmbine cu succes.

Din păcate, nu am făcut niciun fel de pregătire în ceea ce priveşte pictura sau desenul. Totul este de la Dumnezeu şi am vrut să-l dezvolt de-a lungul timpului pentru că şi munca de cadru didactic sau de medic ne încarcă cu anumite emoţii şi pozitive şi negative”, spune Nicolae Balica, medic.

Prin artă se realizează mai rapid o legătură cu pacientul, e convins medicul.

Mi-am dorit să fie foarte multă culoare pentru ca pacienţii să nu fie stresaţi în momentul în care se prezintă la medic. Această culoare am reprezentat-o în special prin peisaje”, spune Nicolae Balica, medic.

Nicolae Balica face oamenii bine la Spitalul Municipal de Urgenţă din Timişoara şi e şef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeş”. Are peste 400 de tablouri pictate.

Pasiunea pentru pictură nu îi răpeşte din timpul dedicat meseriei. Dovadă că recent, a avut o reuşită profesională de excepţie – a redat auzul unui copil.

Chiar anul acesta pregătirea mea profesională a fost încununată cu efectuarea unui implant cohreal. Această operaţie reprezintă posibilitatea de a reabilita auzul copiilor care se nasc surzi şi ar devein surdo-muţi”, afirmă Nicolae Balica, medic.

Citește articolul complet pe digi24.ro

sursa foto – Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ