Medicul Dorel Săndesc: Suntem deja în valul al treilea! Secţiile ATI nu au primit anul acesta niciun leu

153

Vicepreședintele Societății Române de ATI avertizează asupra finanțării secțiilor ATI, acolo unde se duce adevărata luptă cu noul coronavirus. Profesorul universitar, timișoreanul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de ATI, a vorbit, într-un interviu acordat celor de la SpotMedia.ro, citat de Adevărul.ro, despre situația din secțiile de terapie intensivă din țară, despre cel de-al treilea val al pandemiei și despre campania de vaccinare a populației generale.

Săndesc afirmă că, anul acesta, secțiile ATI nu au primit niciun ban din programele care le asigurau finanțare și funcționează cu stocurile existente!

„Suntem deja de o perioadă în valul al treilea. Noi am atras atenţia de la începutul anului, inclusiv prin adrese oficiale, că situaţia în secţiile ATI e serioasă şi nu merită să ne bazăm pe cifrele din raportările cazurilor pozitive, influenţate de numărul de teste. Realitatea indubitabilă este cea de la ATI, unde numărul de cazuri critice confirmate a rămas tot timpul mare”, spune medicul Săndesc.

LĂSAȚI UN MESAJ