Medicii și asistenții medicali – tratați în continuare cu dispreț de statul român. Vezi unde aleg sa fugă!

127

Pe lângă faptul că este batjocorită de politicienii de toate culorile, prin subfinanțare cronică și spoliere sistematică de fonduri, sanătatea românească pare că-i disprețuiește cel mai tare tocmai pe principalii săi actori: medicii si corpul asistenților medicali.

Concluzia îi aparține profesorului universitar Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din Timișoara. Acesta a subliniat, la emisiunea Vocile Banatului de la postul Digi 24 Timișoara, că este rușinos și intolerabil faptul că, și în momentul de față, Casa Națională de Sănătate nu le plătește medicilor şi asistenţilor din spitalele universitare gărzile şi alte sporuri specifice muncii lor, la fel ca pe vremea Guvernului Boc.

„Eu nu mai fac de mult gărzi, dar este jenant faptul că medicilor tineri și talentați sau asistenţilor medicali extrem de dedicați profesiei și pacienților – vorbesc de cei mai mulți dintre ei – nu li se respectă niște drepturi fundamentale. Și asta, în condițiile în care continuă să fie printre cei mai prost plătiți specialiști în medicină, în raport cu colegii noștri din Europa de Est, că despre cei din Vest nici nu are sens să vorbim”, a mai adăugat profesorul Ionac.

În aceste condiții, medicul timișorean nu dă nicio șansă perspectivei păstrării în țară a doctorilor tineri si nu doar a acestora, specializați pe bani grei de către statul român în universitațile de medicină autohtone și racolați în număr tot mai mare de către sistemele de sănătate performante din alte țări!

3 COMENTARII

  1. De ce mereu se discută despre medicii din spitale!
    Medicii de familie sunt mereu uitați, medicina de prevenție ar trebui să fie mai importantă, ea poate micșora cheltuiala în sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.