5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

„Dacă ai nevoie, e pentru tine”: haine groase prinse de pomii din centrul Timişoarei, pentru oamenii străzii FOTO

Zeci de timişoreni cu suflet mare s-au gândit să facă o faptă bună pentru oamenii care locuiesc pe străzile oraşului şi sunt nevoiţi să suporte temperaturile scăzute, mai ales în timpul nopţii. Astfel, tinerii s-au mobilizat pe Facebook, iar în această seară, în jurul orei 20, şi-au dat întâlnire în Piaţa Operei.

Au venit pregătiţi cu haine groase pe care le-au prins de copacii din centrul oraşului. Astfel, pomii au fost „îmbrăcaţi” cu geci, pulovere, pantaloni, căciuli, fulare sau salopete pentru ca oamenii străzii să le folosească şi să facă faţă gerului mai uşor. Campania inedită intitulată „Dacă ai nevoie, e pentru tine” organizată la Timişoara, în această seară, este inspirată de la bulgari, care au „îmbrăcat” zeci de copaci din Sofia cu haine groase pentru ca oamenii nevoiaşi să le poată lua.

12570977_10203708852521409_1453442940_n„Dacă ai nevoie, e pentru tine! Sper ca această haină să-ţi ţină de cald atunci când ţi-e frig, să-ţi amintească că nu eşti singur atunci când te simţi părăsit, să-ţi încălzească inima cu iubire atunci când te simţi pustiit, să-ţi dea forţa să te ridici atunci când eşti la pământ, să te ajute să depăşeşti încrezător toate clipele grele, ca să poţi merge demn mai departe. Îţi mulţumesc că ai acceptat acest cadou şi toate gândurile mele bune”, scria pe unul din bileţelele prinse de o haină groasă în centrul Timişoarei.

În doar o jumătate de oră, o femeie cu mai mulţi copii, un bătrân, dar şi doi angajaţi ai Retim au luat haine prinse în copaci.

Alte subiecte :

Conacul Mocioni: expoziție dedicată la Timișoara și artă stradală la Foeni

După trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Începând cu ziua de...

Parcarea multietajată în zona Gării de Nord

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat. Potrivit documentației,...

Citește și :