Medicii dintr-un județ din Banat refuză să prescrie medicamente scumpe! Care este cauza…

419

Drumul de la terorie la practică este uneori destul de dificil. O devedește și faptul că după ce au fost desfiinţate comisile de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, mulţi medici din Caraş-Severin se tem să mai prescrie medicamente scumpe! Măsura luată de CNAS ar fi trebuit să crească accesul pacientului la medicamente cât mai rapid, iar medicii sa poată prescrie reţetele în locul comisiilor scrie radioresita.ro.

Reprezentanţii pacienţilor din Caraș-Severin spun că sunt bolnavi care au tratamentul întrerupt, alţii nou diagnosticaţi care nu au primit deloc medicamentele de care le depinde viaţa, pentru că medicii s-ar teme să răspundă pentru sumele mari la care se ridică medicamentele prescrise! Este vorba, mai ales, de cei care suferă de cancer, cei care sunt diagnosticați cu boli hematologice, dar şi cu hepatită.

O analiză realizată de Alianța Pacienților Cronici arată că prescripţiile pentru bolnavii cronici au scăzut din martie până acum cu aproximativ 20%, aşa cum au recunoscut şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Medicii trebuie să respecte protocoalele, să știe ce prescriu. Nu se poate prescrie ca la piaţă susţin reprezentanţii Casei!

LĂSAȚI UN MESAJ