Medicii din Timișoara, revoltați din cauza sistemului informatic de sănătate

381

Mai mulți medici din Timișoara și din județ ne-au sesizat despre faptul că, de două zile, sunt în imposibilitatea de a-și desfășura normal activitatea din cauza sistemului informatic de sănătate. Mai precis, aceștia nu-și pot face raportări, nu pot valida rețetele și consultațiile. Medicii se plâng că nu au reușit să facă nicio operațiune pe sistemul de sănătate nici în programul de lucru dar nici mai târziu, de acasă, din timpul liber.

“Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este în stare de funcționare, începand cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19.00, iar în continuare se efectuează operațiuni tehnice de monitorizare și consolidare a acestuia” se spune într-un comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, postat pe site-ul instituției în seara zilei de miercuri, 2 noiembrie, după ce sistemul nu a funcționat.

Numai că, minunea a ținut o zi și câteva minute, pentru că, joi, 3 noiembrie, întreg sistemul informatic de sănătate s-a blocat complet. Din nou. La această oră blocajul persistă, pe Site-ul CNAS nu este nici un anunț cu privire la această situație iar medicii sunt exasperați. Ei spun că, de ceva timp, blocajele au loc tot mai des, de câteva ori pe săptămână.

Înca nu este clar cine, cum și de când ar trebui să se ocupe de mentenanța sistemului informatic în urma procedurilor inițiate de CNAS în urmă cu câteva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ