Medicii de familie, la capătul răbdării, din cauza sistemului informatic

332

Sătui de nesfârșitele erori date de sistemul informatic al CNAS, medicii de familie cer rezolvarea urgentă a problemelor care, spun ei, au devenit insuportabile. Într-o scrisoare deschisă, cadrele sanitare notează că sincopele sunt atât de mari încât se poate spune că programul, de fapt, nu funcționează!

Reprezentanții medicilor de familie avertizează că sistemul informatic este în colaps total.

„Disfuncționalitățile creează probleme insurmontabile, atât la nivel birocratic, cât și în comunicarea cu pacientul”, se arată într-o scrisoare deschisă.

Mulți dintre medicii de familie spun că se trezesc noaptea pentru a valida documentele de peste zi, sperând că sistemul este mai accesibil în perioada respectivă. Tot atunci încearcă să facă raportările lunare obligatorii către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Luna trecută, sistemul informatic a început să fie monitorizat intern de cadrele sanitare, iar media obținută este 0.33.

Sistemul cardului de sănătate a costat peste 87,6 milioane lei, la care se adaugă alte 36,2 de milioane de lei – serviciile privind implementarea prescripției electronice plus 7,6 milioane de lei suportul tehnic pentru software.

Până acum, nicio persoană și nicio instituție nu au fost făcute responsabile pentru modul ineficient în care au fost cheltuiți banii publici în acest proiect, spun medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.