Medici din Timișoara intră în grevă japoneză. Ce solicită Ministerului Sănătății

352

Grevă în sistemul sanitar din Timișoara, dar și în cel din întreaga țară. Medici, dar și restul personalului medical, au intrat în grevă japoneză timp de cinci zile, începând de astăzi. Angajații din spitalele de stat vor purta banderole albastre pe braţe, nemulțumiți fiind că revendicările salariaților din Sănătate nu s-au finalizat, după întâlnirea a două sindicate cu ministrul Sănătății, săptămâna trecută.

Acțiunea de protest este organizată de Federația Sindicală „Hipocrat” din România și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, din care face parte și Sindicatul Medicilor Materna din Timișoara. Mediul ginecolog Olimpia Oprea, președintele acestui sindicat din capitala Banatului, a explicat că și o parte din personalul medical din Timiș intră în grevă japoneză. Însă, activitatea medicală nu va fi afectată.

Sindicaliştii cer „aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat„.

LĂSAȚI UN MESAJ