Medici de la Ambulanță, așteptați cu toporul de pacientul care i-a solicitat pentru că ar fi întârziat

978

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) trimis, vineri, să acorde primul ajutor unui bărbat din colonia de romi din Tinca a fost agresat chiar de pacient.

Potrivit medicului Liciuniu Venter, managerul SAJ, incidentul s-a produs vineri, la prânz. „A fost un apel primit prin 112, făcut de o persoană cu o contuzie toracică şi s-a deplasat la pacient un echipaj format dintr-un asistent medical şi un ambulanţier”, a declarat Venter pentru BIHOREANUL.

Ajuns la pacient, echipajul a fost întâmpinat de acesta cu toporul în mână. „Persoana era nemulţumită pentru că echipajul ar fi ajuns cu întârziere. Cei doi au scăpat cu greu, ambulanţierul fiind scos din mașină și tras de la volan”, a mai spus Venter.

În final, asistentul medical şi ambulanţierul au reuşit să urce în Ambulanţă şi s-au retras la marginea coloniei de romi, unde au aşteptat sosirea unui echipaj de Poliţie, împreună cu care s-au întors la casa agresorului.

„Aici, însă, toată lumea a negat existenţa incidentului, susţinând că, de fapt, nu s-a întâmplat nimic, adică nici măcar n-au solicitat ajutor de la Ambulanţă”, declară managerul SAJ Bihor.

De altfel, în urma incidentului, acesta a decis ca deplasările în coloniile de romi din judeţ să se realizeze doar împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei.

„Nu e prima agresiune şi nu dorim să ne mai expunem la asemenea probleme”, susţine Venter.

Incidentul este cercetat acum de poliţiştii Postului de Poliţie Tinca.

sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ