Medic timișorean, premiat la a IX-a Conferință Internațională DKMT de Obstetrică-Ginecologie. Video

3787

Universitatea de Medicina din Timisoara si Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie au organizat la Arsenal Park, Orastie, jud. Hunedoara al XI-lea Congres International Diczfalusy si cea de a IX-a Conferinta Internationala DKMT de Obstetrica-Ginecologie.

,,Organizarea unor asemenea manifestari stiintifice este obligatorie, este extrem de importanta pentru toti care practicam medicina, pentru ca este una dintre putinele surse pe care le avem sa vedem cum desfasoara activitatea colegi din alte tari, alte continente si alte perceptii si sa schimbam perceptii si sa vedem stadiul unde ne aflam noi cu medicina. Ati vazut oameni extrem de valorosi care au participat, oameni care reprezinta actualmente varful obstetricii si ginecologiei pe plan mondial, care ne onoreaza si ne obliga, in acelasi timp sa tinem pasul cu tot ceea ce este mai nou in medicina. Organzarea unor asemenea conferinte si faptul ca ne onoreaza cu prezenta cred ca constitue cea mai buna dovada ca medicina romaneasca este pe un gtrend ascendent, iar noi medicii vom face tot posibilul de a efectua o activitate cat mai buna in beneficiul pacientilor care ni se adreseaza.”, a declarat prof.dr. Marius Craina, manager Spitalul Judetean din Timisoara.

“Conferinta a avut teme foarte interesante. Teme si de chirurgie, de obstetrica-ginecologie, o parte s-a axat pe o problema legata de o problema actuala a obstetricii moderne”, a spus Doru Anastasiu şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie Bega.

“Este o mare onoare ca si presedinte al SLS sa fiu alaturi de colegii mei cu aceasta ocazie speciala in Romania. Este o relatie importanta intre Societatea noastra si medicii si chirurgii din Romania, pentru a colabora impreuna si a creste nivelul de ingrijire medicala nu numai in Romania.”, a spus si Phil Shadduck – presedinte SLS.

„Anul acesta, eu si doctorul Shadduck am fost onorati sa primim titlul de Doctor Honoris Causa. Nu imi dau seama ce am facut ca sa merit acest titlu, dar ma voi stradui sa fac si mai multe pe viitor. Am invatat foarte multe de la medicii din Romania, Ungaria si Serbia, si voi continua sa fac acest lucru si in viitor”, a spus medicul Maurice Chung.

“S-au discutat multe aspecte legate de reproducerea umana asistata, legate de operatia cezariana, legate de foarte multe domenii. Un domeniu special care a fost discutat a fost de oncologie, pentru ca, din pacate, Romania se afla pe un loc fruntas in acest gen de afectiune. Au fost pareri pro si contra, au fost dezbateri care au mers mult peste limita admisa e timp, dar toate acestea in beneficiul informarii nostre si de a transmite aceste informatii.De asemenea, alt mare avantaj al acestor evenimente este faptul ca participa foarte multi tineri. Astazi au fost prezenti studenti la manifestare, numerosi rezidenti din judetul Timis, Arad, Caras si Hunedoara, ceea ce reprezinta un fapt ca viitorul in Romania prin prezenta acestora este cat de cat asigurat.”,  a declarat prof.dr. Marius Craina, manager Spitalul Judetean din Timisoara.

Prof.dr. Marius Craina a primit in cadrul evenimentului premiul: “Lifetime Scientific Award”, pentru munca sa dedicata ca si medic si cercetator de catre Fundatia “The Egon And Ann Diczfalusy”.

sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ