Medic timisorean celebru, copleșit de emoția produsă de o mare tragedie.

2072
Prof. dr. Dorel Săndesc, președintele Societății Române A.T.I., a spus la Antena 3, despre momentul Colectiv, că ”acea durere l-a copleșit”, la fel și cum a fost folosită ea pentru ură.
”Cel mai mult au suferit acei oameni și familiilor lor. Acea durere și acea suferință m-au copleșit, mă durea cum această durere și suferință au fost exploatate pentru a se crea ură.” a spus prof. dr Săndesc, în emisiunea ”Adevăruri de viață”.

 

”Absolut mizerabil”

Dana Chera a subliniat că este în asentiment cu doctorul: ”S-a folosit momentul acesta absolut mizerabil și asta-mi arată că durerea oamenilor este folosită ca să atragi capital politic. Dumnezeu reglează lucrurile, nu rămâne nimic așa.”

”Am plătit cu un preț personal”

Profesorul Dorel Săndesc a mai spus despre momentul Colectiv că ”am plătit cu un preț personal acest lucru, dar era inevitatabil. Am fost sunat de un om deosebit din Timișoara, preot, care mi-a spus că `totuși trebuie să stai acolo, oricât ți-ar fi de greu, chiar dacă ai probleme tale, trebuie să reziști`.”

”Te roade fără să vrei”

Doctorul a mai precizat că acel moment l-a afectat, fără a dezvălui cum: ”Există un impact foarte puternic, te roade fără să vrei. A fost o încercare peste care am trecut foarte bine, nu pot să spun decât că așa a fost să fie, să fiu acolo. Cred că, prin faptul că am fost acolo, poate am contribuit și eu. Trebuie spus că medicii din România care au mucnit acolo nu sunt criminali, sunt salvatori.”

sursa: DCNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ