Medic și prorector al UMF ,,Victor Babeș” acuzații grave la adresa politicienilor locali!

637

Institutul Regional Oncologic nu a luat fiinţă în Timişoara din cauza dezinteresului factorilor locali.

Proiectul promovat şi susţinut de medicul Dorel Săndesc, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a rămas la nivel de intenţie. Aceasta în condițiile în care ministerul de resort a alocat, anual, o sumă de bani doar pentru realizarea unui Institut Regional Oncologic.

“Nu mai putem pune vina pe nimeni. Ministerul a alocat bani în fiecare an. Cred că am discutat și cu doamna ministru. Foarte probabil va fi preluat de minister și este un eșec lamentabil al comunității noastre să nu fie în stare să finalizeze așa ceva, un eșec care ridică multe semne de întrebare și nu putem invoca mereu birocrația și obstacolele. Te întrebi chiar există un interes împotriva realizării unui obiectiv absolut necesar pentru comunitate”, spune prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, Dorel Săndesc.

Conform specialiştilor de la Ministerul Sănătăţii, valoarea construcţiei şi a dotărilor se ridică la peste 500 de milioane de lei. Institutul Regional Oncologic s-ar înfiinţa pe Calea Torontalului unde există deja un corp de clădire ce trebuie modernizat.

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ