Medic către pacient: Vinde-ți casa și vino cu banii, altfel nu te operez!…

8175

Ofițerii de poliție judiciară ai DGA l-au prins în flagrant pe I.A., medic ortoped în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Mureș, care a pretins și primit, cu titlu de mită, suma de 800 de euro pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale.

În fapt, la data de 19 septembrie 2016, un bărbat a formulat un denunț la sediul IPJ Mureș din care reieșea faptul că medicul ortoped I.A. i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale, denunțul fiind înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Ca urmare a denunțului formulat, la data de 23 septembrie 2016, ofițerii S.J.A. Mureș au fost delegați de procurorul de caz să efectueze o serie de acte procedurale, iar în data de 26. septembrie 2016, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au participat la acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care medicul ortoped a fost surprins în timp ce primea de la denunțător suma de 800 euro.

În fapt, în luna iulie a.c., pacientul a fost victima unui accident rutier, în urma căruia a fost operat de către medicul în cauză, urmând ca, ulterior, să fie operat din nou.
La data externării, medicul i-ar fi spus soției pacientului că o astfel de operație costă 1.000 de euro, sumă care trebuie împărțită cu medicul anestezist și cu medicii rezidenți. Întrucât familia pacientului nu are posibilități materiale, i-ar fi spus medicului că îl vor contacta când vor obține banii respectivi.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, medicul specialist ar fi condiționat efectuarea unei a doua intervenții chirurgicale de plata ‘datoriei’ de 1.000 de euro pentru prima operație, îndemnându-i pe pacient și aparținător să vândă diferite bunuri din gospodărie și chiar locuința, dacă este nevoie pentru obținerea acestor sume de bani.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de I.A., sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită, urmând să fie prezentat Tribunalul Mureș cu propunere de arestare preventivă.

19 COMENTARII

 1. E foarte usor sa arunci cu noroi in munca de o viata a unui om ,cu un asemenea titlu de articol,cand inca nici macar nu cunoasteti toate detaliile acestui caz!!!!!

  • Eşti şi tu vreo javră bugetară din sistemul infect medical??? MARŞ ÎN MĂ-TA CU SPITALELE TALE CU TOT, atunci!!! Ar trebui introdus sistemul de contribuţii voluntare sau în funcţie de istoricul ”clientului”, nu asigurări obligatorii, ca acum! Atunci v-aş vedea eu pe voi, doctori de coaie, pe unde o mai sugeţi!!! Pentru că nu vreţi să recunoaşteţi că furaţi ”obligatoriu” peste 10% din munca tuturor, dar de care profită nici 5% din populaţie, majoritatea veşnic clienţi pe motiv de droguri, sarmalism (îndopare cronică, boala porcilor), de cuţitari/discotecari, alcoolişti şi alte naţii de acest gen!!! Dacă n-am treabă cu voi de 20 de ani, dacă doctorul de familie îl văd o dată la 2 ani, şi atunci ca prieten, la o cafea, de ce mama dracului trebuie să vă mai dau bani??? Să vă frecaţi cu asistentele când sunteţi de gardă? Să staţi pe fes-buci de vă cade internetul în spitale? Să cereţi şpagă pentru ca să vă faceţi datoria??? Ar trebui ca aceşti sărmani bolnavi să aibă un dispozitiv de filmare/înregistrare pentru probarea CRIMEI, iar după ce târtanul cere şpaga, să i se dea! DA: UN TOPOR ÎN CAP!!! Şi asta pe considerentul ”dacă nu-ţi dau bani, crăp pentru că nu vrei să mă operezi; dacă îţi fut o bardă în cap, tot crăp, că n-are cine mă opera”… da, dar nici cine mai lua salarii nesimţite! MI-E GREAŢĂ DE VOI, DOCTORIMEA PULII!!!! DE CE NU DISPĂREŢI VOI VREO ZECE ANI DIN ŢARA ASTA, CU CHELTUIELILE VOASTRE CU TOT? CARE ARE DE MURIT TOT MOARE CU ZILE (CA GHIURI-PASCU)!!! DAR ŞI-AR REVENI BUGETUL ŞI FINANŢELE ŢĂRII PE 1000 DE ANI!!!

  • Ai o mare problema daca poti lua apararea unui escroc! A fost flagrant, ce vrei mai mult? Sau esti din sistemul „amaratilor” prost platiti, vesnic nemultumiti si permanent cu mana intinsa spre pacienti, multi dintre acestia din urma neavand ce pune pe masa celor mici dar facand pe dracu’n patru si cumparandu-si viata de la doctori.

 2. E foarte usor sa arunci cu noroi in munca de o viata a unui om,cu un astfel de titlu de articol,atata timp cat inca nu cunoasteti toate detaliile acestui caz!!!

 3. Consultul era în privat!!!! Nu era șpagă pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Probabil era vorba despre costul operatori la privat. Pacientul s-a dus la privat, acolo medicul nu este funcționar public!!@!

  • daca acest lucru se intimpla in privat nu se porneau procedurile de urmarire si realizarea flagrantului, iar daca acest fapt chiar s-a intimplat in privat atunci clinica trebuia sa emita factura si chitanta altfel este evaziune fiscala care de asemenea este infractiune.

  • Pai s-o fi produs in privat, dar el ii cerea mita pt operatia facuta anterior in spital de stat, pt care omul ala plateste taxe de i se ia.

   Ce nenorocit de doctor poate sa-i ceara pacientului sa vanda casa… ce am ajuns…nu-mi vine sa cred.

 4. Daca treceti prin Mures si va indreptati catre Spitalul Nou (apare in poza), cum ajungeti inca de pe la un km. pe dreapta cum se vine din centrul orasului sa vad o multime de vile pana sus la Platoul Cornesti. Ei bine marea majoritate a vilelor care mai de care mai lucxoase apartin doctorilor ca alde I.A. ce din salariile mizere de 2000-3000 lei pe luna cu truda fruntii si-au ridicat aceste vile impunatoare in cea mai scumpa zona din orasul Tg. Mures. (si cu mita luata de la pacienti pentru cei ce nu s-au prins)

 5. Atunci cand ai 2 neuroni si care se ciocnesc unul de,altul poti debita asemenea aberatii….unu la mana acest medic nu are nici o vila la platou sau altundeva…doi la mana „bietul pacient sarman” in iulie cand a fost operat dintr un accident rutier fugea de la locul unei spargeri!!!! Da,exact acesta are 10 ani la activ de puscarie si in momentul cand a fost dus la spital pt operatie a fost escortat de politie……asta este viata lui de infractor si negocierea unor lucruri!!!!! Datorita medicilor el merge pe picioarele lui in ziua de azi!!! INTELEGETI VOI AICI DESPRE CE VORBIM???? Asa ca hai sa stati frumos toti in banca voastra si sa comentati atunci cand chiar sunteti in cunostiinta de cauza!!!

  • Și când ai un singur neuron, poți debita și mai multe cretinisme. Adică tovarășu medic are dreptul să ceară mită pentru că este și procuror, și judecător, și dumnezeu, și angajat la stat, și tata lui hipocrate, dă-i în mă-sa de boschetari nenoriciți și fără casă ai patriei noastre de cetățeni…

 6. Nu spune nimeni ca este D zeu sau altceva….ideea era alta …nu mergeti pe principiul ” crede si nu cerceta” …nu credeti toate aberatiile care se sriu in ziare …..nu aruncati cu pietre inainte

 7. Așa si ? Vor ieși in avantaj amandoi : unuia o sa i se micșoreze pedeapsa la jumătate celalalt o sa-si ia cu suspendare, daca nu, nadol o sa fie colegi de celulă si o sa-l opereze gratis !

LĂSAȚI UN MESAJ