Meci de poveste! BCT trece de campioană după prelungiri, 85-84

85

Baschetbaliștii SCM-ului și-au adjudecat derby-ul vestic din Liga Națională masculină. Un singur punct le-a despărțit pe Timișoara și Oradea după 50 de minute de baschet și emoții.

BC Timișoara a obținut al treilea succes consecutiv în campionat, unul foarte important pentru că a fost realizat în fața campioanei CSMU Oradea, echipă care în urmă cu câteva zile evolua în prestigioasa Liga Campionilor. Violeții au crezut în șansa lor și au luptat, iar norocul le-a surâs în final: victorie cu 85-84. Cu cele două puncte Timișoara este aproape sigură de prezența în grupa 1-6 cu trei runde rămase de disputat.

”Leii” conduși de Tudor Costescu rămân astfel la procentaj maxim în actuala formulă. E drept că norocul a fost de partea bănățenilor miercuri seara, după ce adversarii au ratat trei mingi de meci. Campioana putea să închidă jocul cu ultimul atac pe care l-a avut la dispoziție la finalul timpului regulamentar, precum și în finalul celor două reprize suplimentare.

După cele 40 de minute regulamentare de joc cele două echipe erau la egalitate 69-69, astfel că departajarea s-a făcut în reprizele suplimentare. 9-9 a fost scorul primeia și 7-6 în cel de-al doilea. De fiecare dată însă zeița Fortuna și-a întors fața către echipa gazdă.

BCT: Flowers 22 puncte, Jeremic 14 puncte, Komatina 12 puncte, Drăgușin 10 puncte și 11 recuperări, Diaz 8 puncte, Popa Calotă 7 puncte, Rambo 6 puncte.

CSMU: Denison 20 puncte, Pasalic 17 puncte, Zeno 13 puncte, Mirkovic 10 puncte, Nicoară 10 puncte, Nicolescu 5 puncte, Mandache 3 puncte, Pașca 2 puncte, Țibîrnă 2 puncte, Franklin 2 puncte.

Cu un total de 29 de puncte, BCT va înnopta pe locul doi al clasamentului. Cu o victorie în etapa din week-end, când Timișoara merge pe terenul codașei Olimpic Baia Mare, ”leii” ar fi sigură de calificarea în grupa 1-6.

Foto: BC SCM Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ