Mecanismele nedescoperite de Leonardo da Vinci, la Biblioteca UPT FOTO

139

Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la intrarea în istorie a celui mai însemnat geniu al umanității, Leonardo da Vinci, Italia și Franța onorând cu manifestări majore acest eveniment.

Omul universal renascentist este ilustrat la modul absolut de Leonardo, epoca sa marcând o perioadă fundamentală pentru istoria umanității. Artist și inginer vizionar, Leonardo a întrunit, poate pentru ultima dată, cele două laturi fundamentale pentru spiritul uman. Arhitectul și artistul vizual Mihai Donici aduce și el un omagiu celui mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, propunând o expoziție în acest spirit, de „Proiecte ideale și mecanisme nedescoperite de Leonardo”, o marcare neconvenționale a unei personalități unice. Proiecte, caiete și mecanisme imposibile creionează în cheie postmodernă o personalitate irepetabilă, pentru care cuvintele maximale sunt justificate.

Organizată de Asociația Culturală Arte Factum, expoziția a fost instalată marți în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, și va rămâne deschisă până în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.