Maternitatea de la Spitalul Județean Timișoara, promisiunea lui Grindeanu pentru bănățeni… În cât timp? – VIDEO

533

Toată lumea recunoaște că este nevoie urgentă de o nouă maternitate pentru Timișoara și județul Timiș. După cum semnalam și în alte rânduri, la aproape șase ani de la lansarea inițiativei construirii unei noi maternități în Timișoara, proiectul cu pricina rămâne, în cel mai bun caz, un subiect peren de campanie electorală. Noua maternitate a fost una dintre temele „de răsunet” din campania electorală locală din 2012, pentru fostul șef al Consiliului Județean Timiș de atunci, Constantin Ostaficiuc. Un alt ”deja ”fost”, Titu Bojin, a preluat tema de la Ostaficiuc și a promis că proiectul va da roade.

Noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, preia inițiativa construirii unei noi maternități de la precedesorii săi în funcție și promite că până la sfârșitul mandatului său, adică peste 4 ani, proiectul să prindă viață. Grindeanu spune că sănătatea este o prioritate a programului său, însă uită că și construcția noului corp al Spitalului de Copii din Timișoara a fost o prioritate, cu doar patru ani în urmă, când candida pentru un post de parlamentar, promisiune electorală preluată și de Daciana Sârbu. Mai trebuie să amintim că în șantierul de acolo e liniște totală de mai bine de 8 luni și că riscă să fie o nouă clădire în construcție eternă, precum spitalul de pe Torontalului?

Actualul manager al celui mai mare spital din Timișoara, profesorul doctor Marius Craina, de profesie medic ginecolog, speră ca noua conducere a Consiliului Județean Timiș să ducă la capăt proiectul maternității, așa cum a promis. „Construirea unei maternități ar trebui să fie o datorie de onoare pentru cei care vor conduce Timișul și Timișoara în următorii patru ani! Mai ales că, pe perioada mandatului trecut, politicienii locali au tot vorbit că vor face și vor drege în această privință ! Personal, trag speranța că pe parcursul acestui an vor începe lucrările de ridicare a unei noi maternități . Din informațiile mele și din calculele experților Băncii Mondiale, care doresc să finanțeze investiția, costurile totale în ce privește construirea noii maternități sunt de circa 10 milioane de euro. Eu sunt convins că dacă Primăria Timişoara se va asocia cu Consiliul Județean Timiș în acest proiect vital pentru viitorul copiilor noștri, în cel mult doi ani de zile vom avea, lângă Spitalul Județean Timișoara, o maternitate cu dotări de ultimă generație”, crede Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ