Măsuri stricte pentru candidații PNL Timiș înscriși pe listele CL și CJ-VIDEO

117

Lista candidaților PNL pentru Consiliile Locale și pentru Consiliul Județean este încă deschisă, au anunțat copreședinții Nicolae Robu și Dan Popa.

„Lista nu este definitivă, va fi când vom depune listele cu tot cu semnături. Unii s-ar putea retrage, ar putea apărea și candidați noi. Până în 11 aprilie, când vom începe depunerea dosarelor, mai facem activități de selecție a candidaților”, a anunțat Dan Popa.

Membrii partidului sunt încurajați să se înscrie în continuare pe aceste liste, potrivit copreședintelui PNL, Nicolae Robu.

„Știţi bine că noi avem această practică de a cere membrilor partidului să ne facă cunoscute aspiranţiile lor spre diverse poziţii, care se obţin fie prin alegeri, fie prin numiri (…) Având această practică, evident că noi am stimulat membrii partidului să aibă îndrăzneala să candideze. Aşa se face că, pentru acest atât de discutat post de preşedinte de consiliu judeţean nu numai că avem patru candidaturi depuse, cred că s-a înregistrat a cincea şi avem semnale înclusiv de la încă vreo trei – patru membri ai PNL Timiş, inclusiv de gen feminin, că ar avea interes pentru această funcţie”, a spus Nicolae Robu.

Ordinea candidaților pe listă va fi stabilită în funcție de un punctaj stabilit de conducerea partidului.

„În principiu, în nota finală a unui candidat contează 40% procentul reieșit din fișa de evaluare pe baza criteriilor, 20% contează nota obținută din votul în Biroul Politic Județean respectiv Biroul Politic Local Timișoara, 20% pentru candidații la Consiliul Județean contează votul primarilor care sunt un factor decisiv pentru noi și 20% pentru fișa candidatului BPJ – votul celor doi copreședinți”, a explicat Dan Popa. El a mai anunțat că fiecare candidat aflat pe liste va avea desemnată o zonă de responsabilitate, unde va trebui să obțină un anumit număr de voturi pentru primar și partid. Candidații care nu reușesc să atingă acest target nu vor putea fi pe lista de consilieri, a anunțat conducerea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ