Măsuri de prim-ajutor și patrimoniu cultural la Altringen, comuna Bogda, județul Timiș

54

Departe de forfota și căldura orașului, la 46 de kilometri de Timișoara, pe drumul județean 691A, se află satul Altringen, parcă desprins din cărțile cu povești de odinioară.
Pitoresc și cu atmosferă, care te inspiră să cauți și să înțelegi istoria, oamenii și cultura locului.
În perioada 21-23 iulie 2023 la Casa Altringen se desfășoară proiectul ”SOS – educarea tinerilor privind măsurile de prim ajutor și patrimoniu cultural local”, proiect co-finanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura, care are ca și scop dezvoltarea deprinderilor privind educația și cultura în spațiul DKMT, ca mod de coeziune socială.
Vor participa invitați din Serbia și Ungaria. Voluntarii de la Societatea de Cruce Roșie Filiala Timiș face demonstrații de prim-ajutor, iar prof. Victor Popa va prezenta scurt-metraje despre personalități ale culturii bănățene, cum ar fi tenorul Titus Moraru, poetul și istoricul Grigore Popiți, Petru Pilu, Ovidiu Cotruș și Vasile Fonta.
Asociația Culturală Tradițională Negura, și Societatea de Cruce Roșie Filiala Timiș vă invită sâmbătă, 22 iulie 2023, la ora 10, la Altringen, comuna Bogda, județul Timiș să luați parte la evenimentul ”SOS – educarea tinerilor privind măsurile de prim ajutor și patrimoniu cultural local”, proiect cultural co-finanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura.

Acitivitățile se vor desfășura după cum urmează:
Program:
Ora 10 -11 – Sosirea invitaților din Ungaria și Serbia
Ora 11, 30 – 13, 00 – Demonstrații de prim ajutor cu voluntarii de la Crucea Roșie
13, 30 – 14 – Pauza
14, 00 – 16, 00 – Prânz
16, 30 – 17, 30 – Vizionare scurt metraje cu personalități ale culturii bănățene, în regia profesorului Victor Popa

Proiectul „SOS – educarea tinerilor privind măsurile de prim ajutor și patrimoniu cultural local” se desfășoară în parteneriat cu Crucea Roșie Filiala Timiș și este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023 și are ca scop creșterea conștientizării importanței educației și a culturii, ca mod de coeziune socială în spațiul DCMT.
Acţiune finanţată de Consiliul Județean Timiș, prin progamul TimCultura 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.