Masoneria română, apropiată de… islam

242

Se pare că masonii români au mulţi prieteni în PSD, Guvernul Ponta acordându-le în folosinţă, pe 49 de ani, un teren în Bucureşti pentru construirea viitorului sediu. Şi tot în Guvernul Ponta şi-au găsit prieteni şi musulmanii, care au primit şi ei un teren, pentru viitoarea moschee. Viitoarele edificii au aceeaşi adresă, Bulevardul Expoziţiei nr. 22 – 30, fiind desparţite doar de numărul cadastral.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat marţi planul de urbanism prin care Marea Lojă Naţională din România a cerut permisiune să îşi construiască un sediu pe Bulevardul Expoziţiei. Terenul pe care se va edifica imobilul are o suprafaţă de circa 2.500 mp şi a fost dat de RA-APPS în folosinţă organizaţiei pe o perioada de 49 ani, în vederea edificării unei construcții de interes public.

Aşa va arăta viitorul edificiu al masoneriei:

masonerie-1

După aprobarea Planului Urbanistic, urmează că Primăria sector 1 să emită autorizaţia de construire.

Asociația „Marea Lojă Națională din România”, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, cu sediul în municipiul București, a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică, în condițiile legii, încă din anul 2004.

Terenul primit de „Marea Lojă Națională din România” are numărul cadastral 262697/Sectorul 1 București și „este rezultat din dezmembrarea imobilului cu numărul cadastral 21752/1/1/3/2/2, înscris în cartea funciară 108851 și este în proprietatea Statului Român și administrarea RA-APPS. Situat la adresa Bd. Expoziţiei, nr. 22-30, sectorul 1, Bucureşti, terenul are are o suprafaţă de 2.500 mp și o valoare de inventar de 2.159.850 lei.

Muftiatul Cultului Musulman au obţinut, tot printr-o decizie a Guvernului, dreptul de folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, a unui teren vecin. Şi tot „în vederea edificării unui complex de clădiri de interes public”.

Situat la adresa Bd. Expoziţiei nr. 22-30, sectorul 1, Bucureşti (nr. cadastral 262698), acest teren are o suprafaţă de 11.295 mp și o valoarea de inventar de 17.212.608,63 lei, „Terenul are numărul cadastral 262698/Sectorul 1 București, este înscris în cartea funciară nr.262698 a Sectorului 1, București.

La 4 mai 2015, Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România” a solicitat și obţinut din partea Serviciul Cadastru al Primăriei Capitalei atribuirea unei noi adrese poștale pentru imobil: „B-dul Expoziţiei, nu.24 F”.

Proiectul de realizare a moscheii include și un complex cu o librărie, o școală de studiu al Coranului și spații de recreere și va avea caracteristicile arhitecturii din era otomană. De celalată parte, centrul de evenimente al francmasonilor va o parcare subterană, 8 săli de spectacole, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă.

LĂSAȚI UN MESAJ