Cu un buget de rușine, Timișoara poate pierde bătălia pentru Capitala Europeană a Culturii !

96

Deși a ajuns în finala mică în competiția extrem de dură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara riscă să piardă bătălia din vara anului viitor cu celelalte trei orașe din România rămase în cursă. Este vorba de București, Cluj și Baia-Mare.

Și asta din cauza bugetului extrem de sărăcăcios alocat, în primul rând, de către Primăria Timișoara Asociației „Timișoara Capitală Europeană a Culturii”. Puțină lume știe, de pildă, că, în urmă cu aproape o săptămână înaintea ședinței de jurizare, care a avut loc la București, a existat pericolul ca delegația timișoreana sa nu mai ajungă în capitală. Motivul, unul cât se poate de ridicol: Primăria Timișoara nu a pus la dispoziția Asociației în cauză bugetul necesar susținerii pledoariei în dosarul amintit.

Explicația acestei situații incredibile se regăsește în auditul nefavorabil întocmit de către Curtea de Conturi în ceea ce privește asocierea Primăriei conduse de Nicolae Robu și Asociația respectivă. Cert este că din cauza bugetului precar alocat în momentul de față asociației, din cei opt angajați ar putea fi disponibilizați mai mult de jumătate.

„Pentru a putea pregăti așa cum ne dorim dosarul final în competiția pentru titlul de capitală europeană a culturii, avem nevoie de 30 de angajați cu expertiză în domeniu. Altfel șansele Timișoarei de a câștiga simpatia juriului internațional vor fi foarte reduse”, a avertizat Simona Neumann, directoarea Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, în cadrul emisiunii Vocile Banatului de la Digi 24 Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ