Mașini speciale pentru transportul persoanelor cu dizabilități

104

Persoanele cu dizabilități din Timișoara primesc un ajutor nesperat. Acestea vor avea la dispoziție mașini speciale. Autoturismele vor transporta persoanele cu probleme locomotorii acolo unde au nevoie, iar cursele vor fi gratuite, spun reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

În prezent, deși mijloacele de transport în comun din oraș sunt dotate cu rampe speciale, dar nu sunt utilizate de persoanele cu dizabilități. Asta pentru că rampele trebuie deschise în stație, lucru imposibil când autobuzele sunt pline ochi.

„Pe un om îl lași într-o stație. Poate stația este departe de locul unde dorește el să ajungă. În aceste condiții, cu aceste Dacii Dokker, care sunt prevăzute cu tot sistemul de transport persoane cu dizabilități, îl vom prelua pe om de la domiciliu și îl transportăm până la adresa respectivă în baza unei comenzi telefonice. Vom avea un număr special”, a declarat Nicolae Bitea, directorul STPT.

Contractul pentru 4 mașini speciale a fost deja semnat. Urmează ca în Consiliul Local Timișoara să se decidă dacă transportul pentru persoanele cu dizabilități să fie gratuit. Reprezentanții STPT spun că vor stabili trasee speciale pentru aceste mașini și un număr limitat de curse pentru o persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ