Mărturii ale medicilor aflați în carantină la spitalul din Deva: „Sunt cu perfuzia în mână. Nu am avut nici măcar apă caldă”

    292

    Situație deosebit de gravă, în Spitalul Județean de Urgență Deva. Tot personalul medical de pe secția de Terapie Intensivă are simptomatologie de COVID-19, dar, cu toate acestea, medicii, asistentele și infirmierele sunt ținute pe secție de aproape 60 de ore.

    Medicul Roxana Betea se află în secția de Terapie Intensivă a spitalului de sâmbătă, încâ dinainte de a se lua decizia de carantinare a unității sanitare. Alături de ea, este medicul Ioana Kovacs și alți 14 colegi. Toți sunt bolnavi. Toți au simptomatologie de COVID-19. Toți au intrat în contact cu pacienți infectați, tratați pe secție. Toți au intrat în contact cu o colegă medic, care în urma testului, a fost declarată pozitivă la noul coronavirus, conform ziardehunedoara.ro.

    „Pe secția de Terapie Intensivă nu avem medicamente pentru a-i trata pe cei cu COVID. Ieri a fost ultima dată când au primit medicamente. La noi, chiar acum la ora 11 s-a declarat un deces. Ieri am mai avut unul. Mai avem o pacientă confirmată cu COVID-19, în stare critică. Mai avem un pacient, care este suspect, nu avem încă rezultatul. Ieri, s-au recoltat probe de la personalul de pe secție, de la 16 persoane. Au fost presiuni pentru a ne recolta, pentru că eram toți cu simptomatologie. Suntem doi medici, patru infirmiere, un brancardier și restul sunt asistente. Eu sunt cu perfuzia în mână acum, ieri nu am avut apă caldă, ne-am spălat cu apă rece. Când intri într-un salon infectat, trebuie să îți faci duș. Nu poți să ștai așa. Noi nu am avut nici măcar apă caldă”, a declarat medicul, pentru sursa citată.

    LĂSAȚI UN MESAJ