Marea Britanie loveşte din nou în emigranţi! Ce trebuie să facă atât cei angajaţi deja, cât şi cei care vor să se angajeze

9559

Executivul britanic a adoptat o nouă lege care va lovi în imigranţi, aceştia nemaiputându-se angaja oricum. Din cauza acestei legi, românii care se află deja la muncă pe teritoriul Regatului Unit trebuie să dovedească, prin acte oficiale apostilate, că au cunoştiinţe temeinice de limba engleză.

După o dezbatere maraton, noua prevedere adoptată stipulează că orice muncitor angajat în sectorul public sau de stat trebuie să dovedească faptul că stăpâneşte limba engleză la nivel conversaţional, printr-un certificat de tip GSCE English. În caz contrar, angajatorii britanici nu vor mai putea efectua angajări, iar statul britanic va elabora şi pârghiile necesare care să colecte datele din teritoriu în dreptul fiecărui angajat şi angajator.

Prin această nouă măsură legală, executivul britanic încearcă să stopeze fluxul de muncitori străini şi să diminueze sau să înlăture neprofesionalismul. Noile măsuri se vor aplica deopotrivă pentru toate categoriile sociale care lucrează în sectorul public sau privat.

De această prevedere vor fi afectaţi şi intelectualii. Astfel profesorii, poliţiştii, asistentele medicale, medicii, administratorii, hotelierii etc vor trebui să dovedească cunoştinţe temeinice de limba engleză, deoarece în caz contrar li se vor rezilia contractele de muncă, iar cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor fi respinşi pe motive legale.

Totuşi, pentru a veni în sprijinul muncitorilor aflaţi deja în sistem li va permite accesarea unor programe de calificare care vor dura câteva luni după care se vor susţine examene care să ateste nivelul conversaţional dobândit. Noul Proiect de lege va afecta se pare cel mai mult profesorii, medicii sau asistentele medicale, aceştia fiind angajaţi pe posturi ce presupun dialogul social în scopul exercitării profesiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.