Mare victorie pentru Timisoara Saracens in Challenge Cup- VIDEO

138

Timișoara Saracens și-a zdrobit adversarul în prima partidă de acasă din Challenge Cup, victorie cu 45-13 în fața italienilor de la Rugby Rovigo.

Au venit, și-au primit lecția de rugby și s-au întors în Italia. Este vorba despre una dintre forțele campionatului italian, Rugby Rovigo, pusă la respect de campioana României pe arena Dan Păltinișanu.

Timișoara Saracens a făcut spectacol în primul meci european de pe teren propriu, și-a zdrobit adversarul cu un 45-13 care nu lasă loc de interpretări.

Băieții lui Grainger Heikell s-au apărat perfect și au lovit năprasnic pe aripi cu jucătorii de calitate. Stephen Shennan (2), Paula Kinikinilau (2) și Tangimana Fonovai au asigurat punctul bonus ofensiv până la pauză grație celor 5 eseuri marcate. Responsabil pentru șutul la bețe, Vali Calafeteanu și-a adus și el aportul cu 5 transformări și o penalitate.

Chiar dacă i-a pierdut din cauza unor accidentări până la pauză pe internaționalii Stelian Burcea și Vali Popârlan, Saracens a încheiat prima parte cu 38-6. Oaspeții au marcat doar din două penalități prin același Basson.

Repriza secundă a fost ceva mai săracă în puncte prin prisma relaxării din tabăra gazdelor. Și pe fondul eliminării lui Vali Calafeteanu pentru 10 minute, Rovigo a semnat eseul de onoare prin căpitanul Matteo Ferro, iar Basson a reușit transformarea. Ultimul cuvânt l-au avut tot timișorenii, Jody Rose ajungând în terenul de țintă advers. Calafeteanu a transformat pentru scorul final 45-13.

În clasamentul grupei A, Saracens conduce detașat după două meciuri, ambele câștigate cu punct bonus. Sâmbăta viitoare Timișoara primește vizita unei alte reprezentante din Peninsulă, Rugby Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ