Marcel Vela, minge de ping-pong în Consiliul Judeţean Caraş-Severin. În „meci” a intrat şi Prefectura

207

Prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, a cerut Consiliului județean să reanalizeze situația în cazul încetării mandatului  de consilier județean al lui Marcel Vela.

Liderul liberal își prezentase demisia din calitatea de consilier, susținând că el a candidat pentru a ajunge președinte al miniparlamentului județean, după care a revenit, solicitând revenirea în acest for. Consilierii PSD și PMP, însă, au votat, atunci, împotrivă.

Instituția Prefectului nu a acordat avizul de legalitate, după cum cere legea, și acum solicită o reanalizare a actului administrativ, în vederea revocării lui, tot printr-o hotărâre de Consiliu Județean.

Secretarul Consiliului Județean, Darian Ciobanu, spune că adresa trimisă de Prefectură reprezintă una de control de oportunitate și nu de legalitate, în opinia sa, neîncălcându-se vreo lege în privința hotărârii luate de către consilieri. Secretarul județului consideră că nu poate să revoce hotărârea luată deja în privința încetării mandatului de consilier, ci doar să ceară anularea ei în instanță deoarece, între timp, hotărârea a produs deja efecte.

Solicitarea Prefecturii a venit la două zile după ultima ședință de consiliu județean.

consiliul-judetean-caras-severin

LĂSAȚI UN MESAJ