Mansardele din Timișoara, predispuse la incendii

310

Blocurile din Timişoara au fost, multe dintre ele, înălţate cu încă un etaj în ultimii 15 ani. Investitorii au realizat că este un real câştig mansardarea blocurilor. Din păcate, de multe ori lucrările sunt făcute prost şi fără a respecta legislaţia în vigoare. Aşa se ajunge ca în caz de incediu, evacuarea să fie făcută dificil, iar intervenția pompierilor îngreunată.

În urma incendiilor la mansarde înregistrate în ultima săptămână, pompierii de la ISU Banat s-au gândit să informeze cetăţenii cu privire la măsurile ce trebuie luate dacă sunt surprinşi de un foc la mansardă.

În 1 decembrie, la o astfel de construcţie realizată în 1992, a izbucnit un incendiu, fiind nevoie de evacuarea întregului imobil în care se aflau, la acel moment, 26 de persoane. De asemenea, în 3 decembrie, în staţiunea Sasca Montană din Caraş-Severin, mansarda unui restaurant a luat foc.

„Urmare incendiului izbucnit în data de 01.12 a.c. la mansarda unui imobil de locuințe colective, construită în anul 1992, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a desfășurat o activitate de informare preventivă pe parcursul căreia au fost prezentate principalele cauze de incendiu şi măsurile de apărare împotriva incendiilor ce trebuie adoptate la nivelul acestor imobile. Pe parcursul activității au fost distribuite pliante cu informații referitoare la exploatarea instalațiilor electrice în condiții de siguranță precum şi prezentarea unui detector autonom de fum”, transmite ISU Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ