Mansarda unei pensiuni din Sasca Montană, în flăcări

487

Turiştii care au ales să petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în staţiunea Sasca Montană au avut parte de un incident neplăcut, sâmbătă, după amiază. Mansarda şi acoperişul unei pensiuni a luat foc. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Spre norocul turiştilor şi al proprietarilor pensiunii, clădirea a cărei mansarde a ars era separată de zona în care erau cazaţi oaspeţii. Incediul a cuprins acoperişul sălii de mese, a bucătăriei şi a unei încăperi pentru conferinţe.

„Am intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 12 pompieri militari şi, din fericire, incendiul a fost localizat si stins înainte de a se propaga la celelalte încăperi sau la corpul de clădire vecin. Nu au fost persoane rănite, personalul pensiunii autoevacuandu-se în momentul izbucnirii incendiului”, au transmis pompierii de la ISU Caraş-Severin.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin are câteva recomandări pentru turişti: „atunci când alegeţi să vă petreceţi timpul în unităţi de primire turistice, să solicitaţi informaţii în ceea ce priveşte dotarea unităţii respective cu mijloace de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranţi interiori, detectoare de fum), să studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu existent pe partea interioară a uşilor camerelor de cazare, să identificaţi traseele de evacuare, precum şi eventualele mijloace de semnalizare a incendiilor şi vă reaminteşte principalele reguli de prevenire a incendiilor la unităţile de cazare:

–        informarea personalului existent la recepţii atunci când se identifică blocarea căilor de evacuare sau depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile;

–        interzicerea utilizării instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. În situaţia identificării deficienţelor în acest sens, se va anunţa, imediat, administraţia unităţii de cazare;

Respectarea interdicţiei privind fumatul şi utilizarea focul deschis; scrumul şi resturile de ţigări se vor arunca în locuri special amenajate”.

LĂSAȚI UN MESAJ