Managerul unui spital din vestul țării, în lacrimi: „Îmi vine să plâng, pentru că am ajuns să mă gândesc pe cine îmbrac și pe cine nu îmbrac”

640

Spitalul Județean de Urgență Deva are are nevoie urgentă de echipamente de protecție, până nu va fi prea târziu. Până nu va fi prea târziu pentru medicii, care au contact direct cu pacienți infectați cu COVID-19. O situație disperată, în vremuri de criză mondială. Rând pe rând, medicii de aici cad pradă virusului. Spitalul are deja doi medici de pe secția Oncologie, confirmați cu noul coronavirus. Un al treilea, se află în carantină, închis în secția de Oncologie, alături de personalul medical, aflat pe secție.

Momentele prin care trece personalul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva sunt extrem de dificile. Daniela Roșca a vorbit, pentru ziardehunedoara.ro,  că acum s-a ajuns în situația în care medicii nu știu de unde se infectează. Și, cu toate acestea, cu toate că se cunosc problemele la nivel mondial cu achizițiile de echipamente de protecție, managerul unității sanitare a și fost amendat de DSP Hunedoara.

„Acum suntem în situația gravă, că nu știm de unde ne infectăm. Medicii noștri nu știu de unde s-au infectat. Nu se știe de unde a pornit… În momentul de față, m-au și amendat (DSP Hunedoara – n.r.), pentru că au constatat că personalul medico-sanitar nu purta echipamentul de protecție. Dar toți îl poartă. Minimul toată lumea îl poartă. M-am străduit să le asigur. Eu le împart. Din puținele măști pe care le avem, împărțim la toată lumea să le poarte. Verificăm mereu și de câte ori merg prin spital le spun să le poarte cum trebuie.

Încercăm să cumpărăm combinezoane pentru toată lumea. Am achiziționat de unde am găsit, că toți aveau stocurile epuizate. Cum am găsit un stoc de combinezoane, nu am mai stat să ne uităm la preț. Le-am luat! Chiar și 130 de combinezone. Și așa am avut destul de puține. Aseară, le-am împărțit,  vă spun sincer, că îmi vine să plâng (n.r. plânge), pentru că am ajuns să mă gândesc pe cine îmbrac și pe cine nu îmbrac. Acum, sunt acuzată. Efectiv, nu mai pot! Am făcut împărțeală, la cine dau! Norocul nostru este că astăzi au venit 400 de combinezoane, și pot să asigur Terapia Intensivă pe week-end. Este înfiorător!”, a recunoscut, pentru sursa amintită, managerul unității.

LĂSAȚI UN MESAJ