Managerul unui spital din vest a redus sporurile pentru gărzile medicilor de la 75% la 10%. ”Au salarii mari”

2985

Managerul Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, a fost reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor după ce a decis să reducă la minim sporurile pentru gărzile medicilor, economisind peste 300.000 lei lunar.

Reducerea s-a aplicat atât în cazul gărzilor din timpul săptămânii, pentru care sporurile au fost reduse de la 75% la 10%, cât şi pentru cele din weekend-uri şi sărbători legale, reduse de la 100% la 20%.

„Decizia a fost de diminuare a sporurilor, care fuseseră stabilite la limite maxime. Hotărârea a născut foarte multe nemulţumiri în rândul medicilor, care m-au reclamat inclusiv la ITM. A venit controlul, s-a constatat respectarea prevederilor legale şi gata. Eu consider că medicii au suficient de mare salariu încât sporul de gărzi să nu-l dau maxim”, a declarat managerul Dacian Foncea.

Potrivit directorului, pentru gărzi medicii au o bază de calcul care include tariful orar şi sporul de gardă iar reducerea s-a aplicat doar pentru acel spor. „Impactul asupra venitului net nu e atât de pregnant. E undeva la 20% reducerea, în suma absolută, în net”, a mai explicat Foncea, susţinând în schimb că economia spitalului, ca urmare a acestei decizii, este de 300.000 lei în fiecare lună”, a mai spus managerul.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ