Managerul Spitalului Judeţean Timişoara explică de ce oamenii urcă pe scări şi până la etajul 8: nu sunt liftieri suficienţi

137

Aparţinătorii bolnavilor care ajung să fie internaţi la Spitalul Judeţean Timişoara sunt nevoiţi, uneori, să urce chiar şi opt etaje pe scări, şi nu cu liftul. Marius Craina, managerul unităţii medicale, spune că ştie despre această situaţie dar, deocamdată, nu se poate face nimic, pentru că nu se găsesc suficienţi liftieri.

„Scoatem posturi de liftieri la concurs pe bandă rulantă, dar nu se prezintă nimeni. De vină sunt salariile mici, dar şi faptul că este nevoie de un curs de liftier pentru a se putea înscrie în concurs. La lifturile noi, cartea tehnică le permite să circule chiar şi cu liftieri care nu sunt acreditaţi, dar la cele vechi nu. Noi suntem dispuşi să organizăm pe banii noştri aceste cursuri pentru acreditare, doar să dorească oamenii să vină să se angajeze”, a precizat Marius Craina.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, în acest moment doar un lift nu funcţionează, acesta urmând să fie înlocuit cu altul nou, în perioada următoare. Din cauza faptului că sunt prea puţini liftieri, majoritatea funcţionează doar până la ora 18.00. Dacă s-ar găsi liftieri suficienţi, acestea ar putea circula până la ora 22.00.

În prezent, sunt scoase la concurs cinci posturi de liftieri la Spitalul Judeţean Timişoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ