Mămicile din Arad au protestat împotriva condiţiilor din unităţile sanitare

114

Aproximativ 30 de mămici din Arad s-au adunat, marţi seara, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de condiţiile în care sunt trataţi copiii lor. În mod special, părinţii au ţinut să menţioneze că secţia de Boli Infecţioase este sub orice critică, nu este spaţiu suficient pentru toţi pacienţii, iar medicii sunt nepăsători la suferinţa celor mici.

„Pe mine mă deranjează actul medical, care după părerea mea nici în Africa nu se face aşa act medical. Să aflu că copilul meu nu primeşte tratament şi să stăm pe antibiotice doar de frică că suntem într-o secţie de infecţioase, unde ne putem îmbolnăvi de altceva, şi să nu plecăm cu alte boli acasă, iar pentru boala efectiv pentru care am venit respectiv rotavirus a avut el, nu am primit absolut nimic decât o perfuzie care o puteam face oriunde, chiar şi acasă”, spune o mămică.

Între protestatare şi-a făcut apariţia şi conducerea spitalului şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Arad, instituţie de care aparţine spitalul. Aceştia au spus că s-a format o comisie care va verifica ce se întâmplă în secţia de boli infecţioase a unităţii sanitare.

„Să mi se spună că nu i se face nici o investigaţie până luni şi că dacă am noroc va mai fi văzută de vreun doctor şi în timp ce sunt în salon să mai vină trei mame cu trei copii, să stăm internate toate, deci opt fiinţe într-o cameră cu două paturi”, a spune un alt părinte.

protest-mamici-arad-1

LĂSAȚI UN MESAJ