Mamă obligată să-și privească fiica bolnavă de cancer agonizând: “Ne-am luat adio de 7 ori”

332

O tânără diagnosticată cu cancer în stadiu terminal a agonizat timp de patru zile, în ciuda faptului că i s-a administrat de nenumărate ori un tratament care să-i reducă durerile.

Fiona, în vârstă de 31 de ani, a solicitat medicamente care să-i inducă un somn adânc în ultimele clipe de viață, pentru a nu mai simți durerile provocate de metastaze.

Mama sa, care i-a stat alături până în ultima clipă, a declarat că pacienta s-a trezit de șapte ori, țipând din cauza durerilor cumplite.

De fiecare dată i s-a administrat un tratament pentru a-i face ultimele clipe mai ușoare, însă nu a avut efect.

Tânăra a luat decizia privin îngrijirea paliativă pentru a „muri cu demnitate” și pentru a nu-și împovăra mama cu îngrijirea sa, știind că în urma stadiului avansat al cancerului ar fi devenit „o legumă”, așa cum a declarat chiar Fiona, potrivit mamei ei.

Părinții și partenerul său de viață au fost nevoiți să o privească neputincioși, timp de o săptămână, cum agoniza din cauza durerii, în ciuda tratamentelor administrate.

“Cred că ne-am luat adio de cel puțin șase ori înainte ca Fiona să ne părăsească, în liniște. Când credeam că chinurile ei s-au încheiat, se trezea dn nou urlând de durere. A fost foarte greu de privit știind că nu o puteam ajuta.

La un moment dat s-a trezit și mi-a spus că îi este sete, însă după ce a băut puțină apă mi-a zis răspicat să nu mai încerc să o țin în viață. A fost îngrozitor”, a declarat mama pacientei.

 

Sursa: Daily Mail

LĂSAȚI UN MESAJ