Mama care şi-a ucis fetiţa este la Psihiatrie. Nu a fost testată psihologic de 6 ani, legea nu impune acest lucru

250
psihiatrie vacarescu

Femeia din Timişoara care şi-a ucis fetiţa de 4 ani a fost internată la Clinica de Psihiatrie. Este sub supravegherea medicilor şi va rămâne aici o perioadă. Apoi va fi reținută de poliţişti pentru omor.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Timişoara, femeia a înghiţit substanbţe toxice şi a încercat să îşi taie venele, rănile fiind superficiale.

Educatoarea, deşi are în grijă zeci de copii, nu a mai fost testată psihologic de 6 ani. Şi asta pentru că legislaţia românească nu o impune. Una dintre problemele cu care se confrunta femeia ar fi fost naveta între Timişoara și Murani, satul unde era educatoare.

„În urmă cu 3 săptămâni s-a adresat conducerii unității de învățământ, solicitând un concediu fără plată pentru o perioadă de timp limitată. Este un drept de care pot uza cadrele din sistemul educațional. Conducerea unității a spus că a motivat, la fundamentarea cererii, faptul că a obosit să facă naveta. De 5 ani de zile dumneaei făcea naveta între Timișoara și grădinița din Murani. Nu se face evaluarea psihologică, deci nu putem vorbi de mai des sau mai puțin sau mai rar. De câțiva ani ea a fost scoasă ca și obligativitate”, spune şeful Inspectoratului Şcolar Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ