Majorări salariale mult prea mici la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin

241

Un proiect de hotărâre propus în ședința ordinară a Consiliului Județean a stârnit discuții contradictorii între membrii celor două grupări politice care constituie forul județean, dar și nemulțumirea tuturor angajaților din subordine.

Hotărârea prevedea reîncadrarea salariaților din cadrul aparatului propriu, de la nivelul și din subordinea Consiliului Județean, conform noii legi a salarizării. Deși salariile au fost mărite, nemulțumirea a venit din faptul că această majorare este mult mai mică decât cea aplicată în alte județe.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a expus motivele pentru care s-a decis aplicarea legii unice de salarizare altfel în Caraș-Severin.

”În primul rând, o armonizare a nivelului de salarizare în conformitate cu prevederile bugetare, cu ceea ce-și permite CJ Caraș-Severin să plătească. În al doilea rând, am ținut cont de o majorare în procente, mai mare pe funcțiile de execuție decât pe funcțiile de conducere. De asemenea, am încercat să respectăm ceea ce legea salarizării unice ne spunea prin prevederile acesteia, am încercat să păstrăm această ierarhizare: dacă între președinte și vicepreședinte era diferență de o clasă, la fel am încercat să păstrăm acest lucru, cu o diferențiere mai mică, la următoarele funcții”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Liderul forului județean crede că efortul financiar al aplicării prevederilor legii unice a salarizării ar fi destul de mare pentru Consiliul Județean așa cum cer liderii de sindicat, dar și consilierii județeni PNL și că majorarea, așa cum este ea prevăzută, este una substanțială pentru Caraș.

Consilierii PNL au propus la acest proiect de hotărâre un amendament ca diferența de bani propusă de CJ în urma majorării să fie la fel de mare ca în alte județe, unde salariile au înregistrat o creștere semnificativă. Amendamentul nu a trecut de votul consilierilor județeni. Nici liderii de sindicat și nici salariații nu sunt mulțumiți de creșterile salariale aplicate, pe care le consideră extrem de mici, fapt expus în întâlnirile avute cu conducerea administrației județene. Motivațiile acestora au pălit în fața argumentului adus de conducerea administrației județene privind imposibilitatea de a egala celelalte județe din țară, datorită sărăciei economice în care se zbate Caraș-Severinul. De asemenea, Huduzeu a făcut și o remarcă ușor ironică la atitudinea politică de ”centru-stânga” de care au dat dovadă în ședință consilierii PNL care au votat în unanimitate proiectul propus de președinte, deși amendamentele propuse de liderul grupului de dreapta au căzut, consilierii de stânga votând împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ