38 C
Timișoara
vineri 12 iulie 2024

Mai mulți timișoreni, blocați alături de alți români într-o cunoscută stațiune elvețiană | VIDEO

Un grup de 30 de turiști, printre care se numără și câțiva timișoreni, este blocat în Elveția, în stațiunea Zermatt, de două zile.

Timișorenii ne-au declarat că, deși se află și un ghid cu ei, de la o firmă de turism autohtonă, situația a rămas complicată, în ce-i privește.

În plus, în pofida faptului că au contactat Ambasada României din Elveția, nimeni nu le-a oferit un răspuns clar despre felul în care ar putea să fie evacuați din localitatea elevețiană.

Faimoasa staţiune elveţiană de schi Zermatt a rămas izolată de restul lumii începând de vineri după-amiază din cauza riscului de inundaţii, o situaţie care a dus la oprirea conexiunilor feroviare şi rutiere, informează AFP, conform Agerpres.

Furtunile violente care au lovit regiunea în ultimele zile, însoţite de topirea zăpezilor – abundente în acest an -, au provocat inundaţii în pitorescul sat de la poalele piscului Matterhorn, unde râul Vispa a ieşit violent din matcă.

Trenurile nu mai circulă între oraşul Visp şi Zermatt „din cauza riscului de inundaţii”, a anunţat compania feroviară Matterhorn Gotthard Bahn pe reţeaua de socializare X, vineri după-amiază.

O linie de autobuze înlocuitoare a fost stabilită între Visp şi Tasch, unde sunt obligate să se oprească, la aproximativ cinci kilometri nord de Zermatt.

Şcolile din celebrul sat turistic au fost închise, a declarat un angajat comunal pentru agenţia de presă Keystone-SDA.

Imagini publicate pe reţelele de socializare arată o parte din aleile de pe malurile râului Vispa invadate de un torent de apă noroioasă care curge cu mare viteză la vale.

Poate fi văzut, de asemenea, excavator care preia un sac uriaş de şantier, destinat de obicei depozitării molozului, din remorca unui camion înainte de a-l depozita, sub coordonarea mai multor pompieri, pentru a limita sau a redirecţiona fluxul de apă.

Autorităţile din cantonul Valais au interzis populaţiei să se plimbe pe malurile Ronului din cauza riscului ridicat de inundaţii. Interdicţia se aplică şi în localitatea vecină Chablais, din cantonul Vaud, şi va rămâne în vigoare până luni seară.

Debitul Ronului, în prezent situat la un nivel ridicat, va continua să crească până când va atinge o valoare maximă vineri spre sfârşitul după-amiezii sau în timpul serii, potrivit Autorităţii cantonale de control al inundaţiilor din Valais (OCC), care se ocupă de coordonarea resurselor alocate pentru combaterea inundaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Aquatim a semnat două contracte de finanțare prin PNRR

Aquatim a semnat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, două Contracte de Finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în vederea implementării a...

Citește și :