Mai mulți bani pentru proiecte culturale. Capitala Europeană, coordonată de Casa de Cultură

35

Mai mulți bani pentru proiecte culturale și coordonarea programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii trece în grija Casei de Cultură. Sunt două dintre măsurile luate de Consiliul Local în ultima ședință.

„S-a aprobat preluarea sarcinii de implementare a proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii, de către municipalitate, imediat prin Casa de Cultură a Municipiului, ulterior, în cel mai scurt timp posibil, printr-o structură nouă, dedicată, cu personalitate juridică, ce se va numi Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene. S-a dublat suma alocată finanțării proiectelor culturale cu finanțare nerambursabilă ale ong-urilor culturale, de la 1.5 milioane lei, 3 milioane lei.

S-a lansat competiția de proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă dedicată ong-urilor culturale, cu noutatea impunerii orientării acestora spre angajamentele luate prin dosarul de candidatură, prevăzându-se o perioadă de studiu al acestuia de către aplicanți. S-a aprobat noua organigramă, într-o formulă ce pregătește înființarea efectivă printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local a Centrului de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene, prin disponibilizarea posturilor cu care se va crea această structură”, a transmis Primăria Timișoara.

Vă amintim, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat de curând că administrația va prelua coordonarea programului cultural, pentru că, spunea edilul-șef, actuala conducere este ineficientă și ca imaginea asociației TM2021 nu este una bună.

Pe de altă parte, echipa care implementează programul Capitalei Culturale se plânge că nu și-a primit salariile de mai multe luni.

LĂSAȚI UN MESAJ