Mai mult de jumătate dintre părinți cred că programul încărcat influenţează sănătatea copiilor

91
Little girl fell asleep on desk in classroom

​Aproximativ 58% dintre părinţii din România cred că programul încărcat al copiilor are un efect asupra sănătăţii lor, cauzând dureri de cap, arată datele unui studiu realizat de Asociaţia Mame pentru Mame. Concluziile indică faptul că în ziua de azi, copiii sunt stresaţi atât la şcoală, cât şi acasă.

Datele unui studiu recent realizat de Asociaţia Mame pentru Mame arată faptul că, aproximativ 58% dintre părinţii din România cred că programul încărcat al copiilor are un efect asupra sănătăţii lor, cauzând dureri de cap. Altfel spus, 6 din 10 părinţi români consideră că programul încărcat al copiilor le afectează sănătatea.

Studiul derulat în luna februarie 2019, pe un eşantion de 1.009 respondenţi, a indicat şi faptul că aproximativ 67% dintre părinţi cred că durerile de cap pot fi cauzate şi de stresul de acasă.

„8 din 10 părinţi susţin faptul că fiul sau fiica lor s-a plâns cel puţin o dată de dureri de cap, iar dintre aceştia 33% indică vârstele cuprinse între 7 şi 12 ani drept perioada de vârf a durerilor de cap manifestate”, se precizează în comunicatul de presă de la Asociaţia Mame pentru Mame.

Studiul efectuat de către Asociaţia Mame pentru Mame arată şi faptul că majoritatea părinţilor din România consideră reale durerile de cap acuzate de către copiii lor.

Una dintre cauzele care stau la baza declanşării acestora este în opinia respondenţilor, programul copiilor, ce include şcoala şi activităţile extraşcolare. „Prin intermediul studiului, asociaţia a cercetat percepţia părinţilor asupra realităţii durerii de cap în rândul copiilor şi trage un semnal de alarmă asupra incidenţei acesteia, factorilor de stres care le cauzează şi modalităţilor de prevenire şi tratare adecvată vârstei”, se mai arată în comunicat.

Rezultatele studiului au indicat un nivel de stres ridicat al copiilor, resimţit atât la şcoală, cât şi acasă. 66% dintre părinţi cred că durerile de cap sunt cauzate de stresul de acasă, iar aproximativ 77% cred că acestea sunt cauzate de stresul de la şcoală.

sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.